TV OROL: Memento aj pre teba (nedovoľme zničiť naše rodiny)

01.11.2013 23:21
TV OROL:  Memento aj pre teba  (nedovoľme zničiť naše rodiny)
 
Aktuálne V I D E O

Takmer dvojročná trauma rodiny Spáčilových z Viesky pri Radošovciach je u konca. Maloletá adoptovaná Anetka je konečne doma. Dievčatko, ktoré si prežilo kvôli bezcitnému a primitívnemu postupu pracovníkov Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny doživotný zásah do svojej psychiky, je u svojich rodičov, o ktorých hovorí:  “Najradšej by som dala Ježiškovi pusu za to, že mi ich dal.” Zdá sa, boj manželov Spáčilových je u konca.

spáčilovci3

Avšak maloletý Timotej, ktorý sa rodine zásahom sociálky odcudzil, je naďalej v Detskom domove a ktovie, aký osud ho očakáva.
spačilovci2

Je teda prípad rodiny Spáčilových skutočne uzatvorený? Kde je nejaká zodpovednosť, kde je priznanie si viny kompetentných? Ako to, že sa pracovníci Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny  zatvárajú, utekajú, mlčia, resp. sa vyhovárajú na “súkromné a citlivé”  informácie? Kde bola ich “citlivosť”, keď dňa 23. decembra 2011 surovo vtrhli do rodiny, tesne pred Štedrým dňom  a vzali deti od pripravovaného vianočného stromčeka? Kde to žijeme? V demokracii? Alebo sme zase v systéme, kde sa uplatňujú ľudia bez chrbtovej kosti, citu a ľudskosti? Ktorí sú len bezcitnými “vykonávateľmi” rozkazov? Kde je nejaká reflexia takej inštitúcie, ako je Ministerstvo, resp. Vláda Slovenskej republiky? Verme, že sa ľady pohnú a že ľudskosť a spravodlivosť dostane “zelenú.” Ak nie, môžeme len konštatovať, že sme od roku 1989 nielenže nikam nepokročili, ale dostali sa do oveľa nebezpečnejších vôd…  A to je sktočne menetom pre každého z nás, mementom aj pre teba…   Anton Selecký

Memento aj pre teba

https://www.orol.tv/videos/orol-tv-ukradnute-vianoce/

https://www.orol.tv/videos/pripad-rodiny-spacilovych-ziadame-opatovne-vysetrenie-pripadu/

https://www.orol.tv/videos/stastny-den-anetky-spacilovej/