Nové fakty k „Varovaniu“: Napojenie na austrálsku sektu

19.01.2014 23:18

 

Blog ‚midwaystreet’ uverejnil ďalšie informácie o pozadí posolstiev „Varovania“.

Existuje tu napojenie na austrálsku sektu, ktorej vodca sedí vo väzení za znásilnenie!

mary-photo-2 Dublin, 23.11.2013 (kath.net/jg) 016    – Na blogu „midwaystreet“ uverejnili ďalšie informácie o pozadí posolstiev „Varovania“. Údajná írska „vizionárka“ je podnikateľka Mary Carberryová, ktorá vystupuje aj pod dievčenským menom Mary McGovernová.

Posolstvá „Varovania“ čoskoro začal podporovať istý P. Marie-Paul, ktorý sa označuje ako katolícky kňaz. Ten sa pokúsil teologickými argumentami ukázať pravosť posolstiev a šíril ich ďalej na rôznych internetových stránkach. Avšak „Varovanie“ dal do súvislosti s inými, už odsúdenými „vizionármi“. Medzi nimi bola v roku 1995 zosnulá Veronica Luekenová z Bayside (USA) a William Kamm (tzv. Little Peble) v Cambewarra (Austrália).kamienoknarrowweb__200x293

Rešerše užívateľov Facebooku, ktorým sa to začalo zdať podozrivé, nakoniec ukázali, že P. Marie-Paul nie je nijaký platne vysvätený katolícky kňaz, ale sám bol členom sekty Williama Kamma. Správca stránky „Varovanie“ na Facebooku sa nakoniec radil so samotnou „vizionárkou“. „Mária od Božieho milosrdenstva“ mu tvrdila, že sa osobne rozprávala s Ježišom o P. Marie Paulovi. Ten príspevky (falošného) kňaza vraj označil doslova ako „dôležité“.

Od Williama Kamma smeruje naozaj priame napojenie na Mary Carberryovú a „Varovanie“. Na tomto mieste prichádza opäť do hry Breffni Cully, ktorý spoločne s dcérou Mary Carberryovej Sarah založil vydavateľstvo Trumpet Publishing Ltd. „Midwaystreet“ rešeršami zistil, že Trumpet Publishing už získalo práva na firemný názov „Coma Books“. V „Coma Books“ si možno kúpiť posolstvá a modlitby „Varovania v knižnej forme – zrejme s vysokým ziskom pre vydavateľstvo! Knihy sa tlačia v Poľsku a vydavateľstvo ho bez sprostredkovateľa priamo rozosiela kupujúcim. Tri zväzky posolstiev stoja každý jeden € 15,99, kniha „Krížová výprava modlitby“ stojí € 7,99.

kamiewnokCully pod menom „Joseph Gabriel“ poriadal semináre o „Varovaní“ v Kanade, USA a Austrálii. Na svojej elektronickej vizitke uvádza ako svoj podnik  „TheWarningSecondComing“ (Druhyprichodvarovania). To je názov internetovej stránky „Márie od Božieho milosrdenstva“. Cully je zubár v dôchodku, ktorý má účasť na viacerých podnikoch a investuje do nehnuteľností. Napriek svojim mnohým kontaktom má na sieti Google+ iba dvoch priateľov: svojho správcu a ženu menom Christine Lammermannovú.

Christine Lammermannová je spojkou medzi „Varovaním“ aWilliamom Kammom. Jej dcéra Bettina sa v roku 1991 vydala za údajného „vizionára“ v Nemecku. Matka a dcéra nasledovali Kamma v tom istom roku do Austrálie, aby žili v jeho spoločenstve, ako povedala v interview pre Illawara Mercury.  Kamm sa narodil v r. 1950 v Kolíne a o 4 roky prišiel s rodičmi do Austrálie. V r. 1985 (alebo v r. 1984) založil „Rád sv. Šarbela“ a usiloval o jeho uznanie Cirkvou. Táto skupina však bola Katolíckou cirkvou zakázaná. berichtet.

V r. 1991 Kamm tvrdil, že Boh mu dovolil mať 12 kráľovien a 72 princezien. S týmito ženami mal splodiť jadro nového ľudstva, ktoré malo po čoskoro očakávanom konci sveta zaľudniť zem. Bettina bola jednou z „kráľovien“, až kým v r. 2006 sektu neopustila. V r. 2002 bol Kamm za znásilnenie dvoch maloletých dievčatiek zatknutý a v roku 2005 a 2007 odsúdený na viaceré roky väzenia – až do roku 2015.

Na internetovej stránke Kamm uverejňoval posolstvá „Varovania“. O jeho vlastných „zjaveniach“, ktoré mal údajne v r. 1983, sa tam už neobjavilo nič, odkedy sa začali „vízie“ Írky „Márie od Božieho milosrdenstva“. Obsahovo tam sú pozoruhodné paralely k „Varovaniu“:

kamienokll-kammPestujte si vlastné potraviny, peniaze už nebudú mať nijakú cenu, kupujte zlato a striebro, koniec je blízko! Kamm ďalej tvrdí, že Boh mu prorokoval, že on bude raz posledným pápežom(!)

Napriek osudu svojej dcéry Christine Lammermannová zostala naďalej členkou sekty. Až donedávna udávala adresu spoločenstva ako sídlo svojej internetovej marketingovej firmy. Na internetovej stránke Lammermannovej sa v novembri 2011 objavili posolstvá „Varovania“, avšak bez udania zdroja.V jednom maily sa zdá, akoby dokonca sama preberala autorstvo jednej z modlitieb. „Dúfam, že sa ti páči, čo som napísala“, uviedla v súvislosti s modlitbou č. 125. Pochádzajú posolstvá od Mary Carberryovej? Alebo sa za „Máriou od Božieho milosrdenstva“ skrývajú ešte ďalší „vizionári“?

Írsko sa vôbec zdá byť plodnou pôdou „vizionárov“. Okrem Joe Colemana, ku ktorého prívržencom patrila aj Mary Carberryová, je tam istý O’Leary, ktorý tvrdí, že má zjavenia od r. 1988. Ten založil modlitbové skupiny, ktoré veľmi pripomínajú skupiny „modlitbových krížových výprav“ z „Varovania“.

Ďalšia „vizionárka“ Christina Gallagherová podľa článku Daily Mail opisovaná ako „nenápadná žena v domácnosti“ a matka dvoch detí, za 20 rokov „kariéry“ dosiahla pozoruhodný blahobyt. Noviny Irish Sunday World  v r.  2007informovali, že Gallagherová býva v Malahide, severne od Dublinu, v luxusnom dome v hodnote $ 5,4 milióna dolárov. V tej istej obci žije aj Mary Carberryová.

Blog „midwaystreet“ bude na túto tému ďalej rešeršovať. –zg-