Nemci podozrievajú zubára z terorizmu, vyšetrovanie nekončí

28.08.2016 09:04
Zubného lekára podozrievajú, že podnietil istého islamistu z Freiburgu v máji 2015 k samovražednému útoku na severe Iraku.
zubár Foto: ilustračné, Thinkstock

NEUBRANDENBURG 27. augusta (WebNoviny.sk) - Päť mesiacov pôsobil vlani na klinike v nemeckom meste Neubrandenburg zubný lekár (34), ktorý je podozrivý z teroristických aktivít. Pre periodikum Nordkurier to potvrdila hovorkyňa kliniky.

Lekár bol zamestnancom kliniky podľa informácií internetového vydania denníka Bild do júna 2015. Muž sa pokúšal o propagáciu islamu prostredníctvom rôznych materiálov a bezplatných zväzkov Koránu.
 

Odporúčame:

Migranti pomohli Nemcom upraviť klesajúcu populačnú krivku



Krajinský kriminálny úrad v Bádensku Württembersku podozrieva lekára, že podnietil istého islamistu z Freiburgu v máji 2015 k samovražednému útoku na severe Iraku, pri ktorom okrem útočníka prišlo o život aj 12 irackých vojakov.

Nemecké bezpečnostné zložky preto podozrivého v marci zadržali v Berlíne a justícia na neho následne uvalila vyšetrovaciu väzbu. Po troch mesiacoch sa však muž ocitol na slobode, aj keď podľa hovorcu prokuratúry v Karlsruhe pokračuje vyšetrovanie tejto osoby pre dôvodné podozrenie z ťažkého zločinu ohrozujúceho štát.                 

www.webnoviny.sk/svet/clanok/1096971-nemci-podozrievaju-zubara-z-terorizmu-vysetrovanie-nekonci/