Iveta Bartošová skončila na psychiatrii.

27.07.2013 20:23

Iveta Bartošová

O hospitalizácii českej umelkyne informuje na svojich stránkach český server Blesk.cz. Podľa jeho informácií speváčku priviezli v pondelok (22.7.2013) „s obrovským odporom, v hysterickom záchvate a za veľkého revu“. Bartošovú, ktorá v posledných týždňoch plnila stránky českých periodík svojím novým vzťahom a Talianom Domenicom Martuccim, vraj priviezol jej manažér Richard Dušák a dvaja bodyguardi.

Český server cituje zdroj z nemocnice, podľa ktorého zostala Bartošová v izolácii a v utorok prekonala ďalší silný záchvat. „Museli jej dať infúziu, ktorá ju uspala,“ píše sa na českom webe.

Bartošová podľa správ Blesku už koncom mája pravidelne navštevovala psychiatrické oddelenie, aby dostávala injekcie na upokojenie. Ani tie však nepomohli. „Začala to zase preháňať,“ uviedol pre noviny Bartošovej manažér Dušák. Štyridsaťpäťročná speváčka údajne znovu začala piť a užívať antidepresíva kvôli úzkostným stavom.

Dušák už v pondelok vydal vyhlásenie, v ktorom informoval o stave svojej klientky. „Iveta Bartošová sa dostala po dlhodobejších problémoch do veľmi závažného zdravotného (psychického aj fyzického) stavu. Podarilo sa mi ju spoločne s jej najbližšími presvedčiť, aby podstúpila intenzívnu liečbu v špecializovanom nemocničnom zariadení. Liečba by mala byť naozaj intenzívna a dlhodobejšia,“ odkázal prostredníctvom vyhlásenia Dušák. Dokedy teda Bartošová pobudne na psychiatrickom oddelení, nešpecifikoval.

Speváčka sa už v minulosti liečila zo závislosti od alkoholu a tabletiek. Istý čas to vyzeralo, že sa dala do poriadku, ale séria škandálov, ktoré ju v posledných rokoch sprevádzali, boli pravdepodobne len postupným vývojom smerom „na začiatok“ jej diagnózy.